• ZÁPIS

          • Oznámenie o prijímaní žiadostí rodičov/ zákonných zástupcov o prijatie  detí do materskej školy na školský rok 2024/2025

             

            Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti podľa § 59 a 59a školského zákona.

            Oznamujeme rodičom, že prijímanie žiadostí zákonných zástupcov na prijatie dieťaťa do materskej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prievidza na školský rok 2024/202 sa koná v dňoch

            2. mája, 3. mája a 6. mája 2024 v čase od 8:00 hod. do 16:30 hod. v priestore MŠ – riaditeľňa.

            Všeobecné informácie k prijímanie žiadostí do MŠ
            1. Dieťa sa do materskej školy prijíma vždy len na základe písomnej žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie. Zákonný zástupca dieťaťa alebo zástupca zariadenia (ďalej len „zákonný zástupca“) spolu so žiadosťou predkladá aj potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa.

            Zákonný zástupca môže podať žiadosť:

            • osobne (doporučujeme),
            • poštou,
            • e-mailom alebo odoslaním naskenovaného podpísaného  tlačiva prostredníctvom e-mailu.

            Zákonný zástupca môže žiadosť doručiť aj prostredníctvom:

            • elektronickým podaním doručeného do elektronickej schránky materskej školy,
            • elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

            Žiadosť musí byť vypísaná podľa rodného listu dieťaťa a občianskeho preukazu zákonného zástupcu a  potvrdená obvodným pediatrom. Ak pôjde o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, vyžaduje sa aj predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            2. Pre dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta, ktorý predchádza začiatku školského roka, od ktorého bude dieťa plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole, je predprimárne vzdelávanie povinné, teda každé dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta 2024, musí zákonný zástupca prihlásiť  na plnenie predprimárneho vzdelávania. Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijímajú deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné.

             

            Podľa § 59b ods. 2  zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) sa na predprimárne vzdelávanie v materskej škole prednostne prijímajú:

            • deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné a následne
            • deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, t. j. deti ktoré dovŕšia 4 roky

                   do 31. augusta príslušného kalendárneho roka.


            3. Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa v materskej škole v obci, v ktorej má trvalý pobyt (ďalej len „spádová materská škola“), ak rodič pre dieťa nevyberie inú materskú školu. Dieťa môže plniť povinné predprimárne vzdelávanie aj v inej ako spádovej materskej škole, ak ho riaditeľ tejto materskej školy prijme na predprimárne vzdelávanie.
             

            Spádová materská škola sa určuje len pre deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné.

            Materská škola, Ulica A. Mišúta 731/2, Prievidza – spádové ulice:

            Átriová ulica

            Májová ulica

            Rad L. N. Tolstého

            Tenisová ulica

            Ulica A. Bednára

            Ulica I. Bukovčana

            Ulica J. Červeňa

            Ulica J. Kollára

            Ulica I. Krasku

            Ulica T. Milkina

            Ulica A. Mišúta

            Ulica Ľ. Ondrejova

            Ulica M. Rázusa

            Ulica J. G. Tajovského

            Ulica Š. Závodníka

            Ulica za depom

             

            4. Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa od troch rokov veku; dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku možno prijať na predprimárne vzdelávanie, len ak sú v materskej škole vytvorené  vhodné kapacitné, personálne, materiálne a iné podmienky.

            5. Ak sa prijíma dieťa k začiatku školského roka, o prijatí dieťaťa do materskej školy rozhodne riaditeľka do 30. júna, ktorý predchádza školskému roku, v ktorom sa má predprimárne vzdelávanie dieťaťa začať.

            6. Podľa § 144a školského zákona účinného od 1. januára 2022 na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na žiadosti, sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

            Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

            • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinnosti výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),
            • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktoré nie je schopný sa podpísať) alebo
            • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad písomným vyhlásením,
            • zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje iba jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi, ak písomné vyhlásenie a tejto skutočnosti doručia/predložia riaditeľke školy.

             

            Žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ je dostupná msmisuta.edupage.org,  www.prievidza.sk.  alebo priamo v materskej škole.

             

            PaedDr. Silvia Bošnovičová

            riaditeľka školy                                                                                                   

          • ,,PESNIČKA JE LIEK,,

          • Hudobno - zábavný program ,,PESNIČKA JE LIEK,,

            Na čo sa môžu deti tešiť?

            V programe ich čaká veľa veselých pesničiek, pri ktorých si môžu nielen s chuťou zaspievať, ale môžu sa aj aktívne zapojiť hrou, napodobňovaním či hádaním a takto sa nenásilnou formou niečo nové naučiť a samozrejme zabaviť.

          • KURZ KORČUĽOVANIA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KURZ KORČUĽOVANIA - predškoláci.

            Naši predškoláci absolvovali kurz korčuľovania. Pod vedením skúsených inštruktorov získavali hravou formou  nové zručnosti týkajúce sa tohto zimného športu. Podstatou kurzu bolo zoznámiť sa s ľadovou plochou a udržať sa na nohách. Žiaden začiatok niečoho nového nie je vždy ľahký, ale deti boli úžasné. Prvé oboznámenie sa s ľadovou plochou bolo váhavé, neisté, boli aj pády, ktoré ich však neodrádzali, s radosťou skúšali všetky nové techniky, ktoré im boli názornými ukážkami predvedené a veľmi šikovne ukryté v hrách. Úžasní tréneri si už pri prvom kontakte získali priazeň všetkých detí .  Na konci kurzu si deti odniesli okrem nadobudnutých zručností aj medailu a diplom za statočnosť, vytrvalosť a odvahu.

          • Predškolácke úbehy s Mirom Jarošom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Predškolácke úbehy s Mirom Jarošom.

            Predškolácke úbehy s Mirom Jarošom

             

            09.11.2023 si naši predškoláci užili koncert detského speváckeho idola Mira Jaroša. Zaspievali si s ním známe piesne ako Hýb sa, Balón, Planéty, Strašidlá, Dospelý,... Pre deti to bol nezabudnuteľný zážitok.

             

            Miro Jaroš je spevácky idol, ktorý prostredníctvom piesní motivuje deti, aby sa hýbali, spievali či tancovali, hlavne aby nesedeli doma. Hravou formou, pomocou pesničiek učí deti ako sa pozdraviť, poďakovať, či slušne stolovať alebo ako sa tešiť na príchod súrodenca a nebáť sa lekára, tiež aj komunikovať.

            Po koncerte čakali na deti aktivity, v ktorých si prehlbovali poznatky o zvieratách, ktoré žijú na hospodárskom dvore. Každé dieťa dostalo na pamiatku tričko a kartičku s podpisom.

             

            Ďakujeme za krásny zážitok!

          • LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD.

            MATERSKÉ ŠKOLY na Slovensku oslavujú svoj deň, a je ním 4. november.

            My sme Deň materských škôl oslávili spoločne lampiónovým sprievodom.

            V podvečerných hodinách sme sa všetci zišli pred budovou materskej školy.

            Príjemnou večernou prechádzkou sa niesol smiech a radosť.  

            Akcia prebehla v pokojnej,  radostnej a príjemnej atmosfére a bola pre zúčastnených príležitosťou spoločne  prežiť pekný večer a zároveň  sa lepšie spoznať.

            Veríme, že z lampiónového sprievodu si detičky  i ostatní zúčastnení odniesli krásne zážitky.

            Zároveň ďakujeme všetkým, ktorí sa postarali o dobrôtky, koláčiky, čajík,...

             

          • Lipkine narodeniny

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lipkine narodeniny.

            Ako sme oslávili Lipkine narodeniny.

            Dnes nám bol do škôlky doručený tajomný dopis, červenou stuhou previazaný. Pre koho ten dopis bol? A čo v liste písmená ukrývali?

            List bol adresovaný všetkým deťom v našej škôlke. Písmená v liste sa postavili vedľa seba, do slov, do viet a bolo tam:

            ,,JESENNÁ PÁTRAČKA!!!

            Pozor, pozor, milé deti!

            Na našom školskom dvore sa stratil strom. Strom, ktorý sa volá LIPKA. A vraj má dnes narodeniny. A keď má niekto narodeniny, nemôže byť sám a stranený. Vašou úlohou milé deti je, stratenú LIPKU vypátrať.“

            A tak sa deti pustili do hľadania stratenej LIPKY. Hľadali podľa fotografie a listov, ktoré boli priložené v tajomnom dopise.  Farebné stužky doviedli deti k rôznym stromom, ktoré porovnávali so stratenou LIPKOU na fotke. Pátrali, hľadali, porovnávali deti z celej škôlky.

            Ak si myslíte, že sa deťom podarilo stratenú LIPKU vypátrať, myslíte si správne.

            Všetci spoločne LIPKU ozdobili stužkami, a ako ináč, nechýbala ani narodeninová pesnička.

            Za nájdenie LIPKY čakala každú triedu voňavá odmena.

             

            LIPA ZDRAVEJ ŠKOLY bola posadená v októbri 1995 a jej narodeniny si pripomíname  každý rok.

          • POĎAKOVAŤ SA DÁ AJ INAK

          • Maličkosť s obrovským prianím, ktoré letí do neba

             

            Vďačnosť je jeden z najkrajších pocitov, aký môžeme venovať  iným. A povedať ďakujem, nestojí ani cent.

             

            O netradičné poďakovanie a darček pre svoj kolektív sa postarala pani riaditeľka PaedDr. Silvia Bošnovičová.

            Čo ju k tomu viedlo a o čo išlo?

            Pani riaditeľka sa ešte raz chcela všetkým poďakovať a pripomenúť 40. výročie oslavy Materskej školy. Poďakovať za všetko, čo pre túto oslavu kolektív urobil, aby bola naozaj dôstojná. Preto si pripravila malú pozornosť, darček, skromné poďakovanie za ich prácu.

            Poprosila všetkých, aby sa na chvíľku zasnívali, aby si niečo priali, niečo do ďalšej päťročnice Materskej školy, alebo niečo do svojho vlastného života. Každý tieto svoje priania napísal na ružový balónik. A potom balóny s prianiami spoločne vypustili hore do neba so želaním, aby sa splnili.

            ,,Kolektív sa veľmi začudoval, keď som do triedy vošla s 19 balónmi, nevedeli čo ich čaká, ale ten zážitok, keď sme tie balóny spolu vypúšťali, to bolo niečo úžasné, bola som veľmi šťastná.“ s radosťou v hlase povedala PaedDr. Silvia Bošnovičová.

             

            Ďakujem, že aj keď som nemohla byť prítomná tejto úžasnej akcie, aj napriek tomu sa moje želania dostali tam hore.

             

            Mgr. Erika Cebáková

        • Vitajte!
          • Vitajte!

          • Materská škola na ulici A. Mišúta 731/2 v Prievidzi na sídlisku Zapotôčky poskytuje predprimárne vzdelávanie pre deti od 3 do 6 rokov a pre deti pokračujúce v plnení povinného predprimárneho vzdelávania. Výchovno-vzdelávacie pôsobenie sa uskutočňuje podľa školského vzdelávacieho programu ,,SAUNA, POHYB, ZDRAVÁ STRAVA, K POZNANIU A TVORIVÝM HRÁM NÁM SILU DÁVA", ktorý je v súlade so Štátnym vzdelávacím programom pre predprimárne vzdelávanie v materských školách.

      • Kontakty

        • Materská škola, A. Mišúta 731/2, Prievidza
        • 0903 501 190 - riaditeľka MŠ - PaedDr. Silvia Bošnovičová
        • 0911 091 375 - zástupkyňa riaditeľky MŠ - Mgr. Erika Cebáková
        • A. Mišúta 731/2 97101 Prievidza Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje